Zorg goed voor je gehoor en doe een gratis hoortest

Zorg goed voor je gehoor en doe een gratis hoortest

Je oren nemen geluiden waar maar naarmate je ouder wordt gaat je gehoor achteruit. Ook jongeren die veel feesten bezoeken zonder gehoorbescherming hebben een grote kans om slechthorend of zelfs doof te worden. Met deze 5 tips ben je voorbereid en voorkom je gehoorschade.

 

1. Doe elk jaar een nieuwe gehoortest

Door ieder jaar naar een specialist te gaan voor het laten testen van je gehoor voorkom je verrassingen en ben je eerder voorbereid op de achteruitgang van je gehoor. Zo kun je op tijd ingrijpen. Bij Schoonenberg locaties is het mogelijk om een test horen gratis te kunnen uitvoeren.

 

2. Zorg dat je geluiden boven 100 db vermijd

80db gedurende 8 per dag is een acceptabel geluidsniveau. Dit kun je vergelijken met spelende kinderen op een speelplein of haardroger. Zorg dus dat je niet te dicht bij boxen gaat staan of draag gekwalificeerde gehoorbescherming.

 

3. Sport met mate

Sommige oefeningen bij sporten geeft druk op de oren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Crossfit. De heftige oefeningen geven veel druk op je gehoor. Het is van belang dat je jezelf niet te lang bloot stelt aan deze druk.

 

4. Stop geen voorwerpen of vingers in je oren.

Het klinkt wellicht heel normaal om de binnenkant van je oren schoon te maken. Soms komen wattenstaafjes goed van pas. Echter, is het niet goed om je oor holtes te ontdoen van oorsmeer. Oorsmeer zorgt ervoor dat je oren beschermd worden tegen stof en vocht. Ook zorgt oorsmeer ervoor dat je trommelvlies soepel blijft. Ga dus niet meer met dat wattenstaafje door je oren heen.

 

5. Eet gezonde voeding met antioxidanten en goede vetten.

Dit is wellicht de vreemdste tip maar zeker niet onbelangrijk. Het is namelijk belangrijk om gezond te eten voor het beschermen van je oren tegen gehoorverlies. Goede vetten en antioxidanten zorgen namelijk voor de aanmaak van oorsmeer. Het belang hiervan lees je in tip 4.

 

Zoals je hierboven leest is het nemen van verschillende maatregelen belangrijk voor het beschermen van je gehoor. Het kan zijn dat je inmiddels onopgemerkt al gehoorschade hebt opgelopen. In dat geval is het belangrijk om een goed apparaat aanschaffen voor gehoorverbetering. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar laat je dus goed adviseren zodat je het product kiest wat het best bij je past.