Drogisterijproducten die handig zijn om op vakantie bij je te hebben

Drogisterijproducten die handig zijn om op vakantie bij je te hebben

Als je voor de vakantie je koffer gaat inpakken, denk je vaak niet als eerste aan producten van de drogisterij. En toch zijn deze producten heel belangrijk om bij je te hebben op vakantie.

Des te vreemder is het dat ze vaak op inpaklijsten die je op internet kunt vinden ontbreken. In dit artikel bespreken we daarom een aantal van drogisterijproducten die handig zijn om op vakantie bij je te hebben.

Paracetamol

In Nederland kun je zo naar de drogisterij lopen en zonder doktersrecept voor een paar euro een doosje paracetamol kopen. In het buitenland is de wetgeving hier soms heel streng in, waardoor je alleen via de huisarts in het bezit kunt komen van een paar paracetamoltabletten. Tel daarbij op dat de tarieven in de zorg in het buitenland vaak hoger liggen dan in Nederland en je kunt je voorstellen dat die paar paracetamoltabletten wel heel kostbaar kunnen worden!

Middeltje tegen diarree en obstipatie

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen allergisch voor bepaalde voedingsstoffen. Ook komt het vaak voor dat onze darmen heftige reacties geven op het voedsel dat we tijdens onze vakantie consumeren. Die reactie kan twee kanten opgaan. Of je gaat aan de diarree of je darmen raken verstopt, waardoor je last krijgt van een moeilijke stoelgang. Een moeilijke stoelgang wordt ook wel obstipatie genoemd en kan voor een vervelend opgeblazen gevoel zorgen.

Of je nu last hebt van diarree of obstipatie, beiden kunnen je vakantie behoorlijk verzieken. Daarom is het handig om een middeltje in je koffer te doen waarmee je het probleem kunt oplossen. Als je last hebt van obstipatie, dan kan Metamucil wellicht een geschikt product voor je zijn. Lees in dit artikel meer over Metamucil. Soortgelijke producten zijn er ook voor diarree, vraag bij je lokale drogisterij om advies.

Pleisters en ontsmettingsmiddel

Hoewel pleisters en ontsmettingsmiddel echte standaardproducten zijn die je in je koffer moet inpakken, doen veel mensen dat toch niet. Vreemd, want je zult altijd zien dat je ze niet bij de hand hebt op het moment dat je ze nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens een excursie of een stadstrip.

Zonnebrandcrème en aftersun

Tuurlijk, deze producten zijn in het buitenland ook volop verkrijgbaar, maar dan moet je wel eerst onbeschermd door de zon naar een winkel lopen. Zeker in warme landen kan de zon dermate fel zijn, zodat je in korte tijd al kunt verbranden. Bovendien kiezen veel mensen ervoor om bij aankomst bij hun accommodatie eerst even een verfrissende duik in het zwembad te nemen om bij te komen van de lange reis. Dan is het wel zo fijn als je niet eerst op zoek moet naar zonnebrandcrème en aftersun.

Missen we een product?

Ondanks dat we goed hebben nagedacht bij het schrijven van dit artikel, kan het natuurlijk zo zijn dat we een product over het hoofd hebben gezien. In dat geval horen we dat graag van je. Stuur ons een e-mailtje met jouw aanvulling, zodat we hem bij dit artikel kunnen plaatsen.